Elegante Masai-giraffes.
Wildlife Monitoring. Oftewel: gamedrives! We vertrokken om 8:30 uur op de eerste. Helaas zagen we weinig tot niets boeiends. Wat gazelle’s, wat impala’s, nog meer Rudolf-achtigen. Booooooooring! Terug naar de lunch dan maar. Vandaag kregen we spaghetti met doperwten en wortels. Het smaakte voor de verandering heerlijk!
Uiteraard hadden we na de lunch weer een siësta van een paar uur, voordat we om 16:30 op onze laatste gamedrive vertrokken. Ik lees de hele dag maar. Een boek in één of twee dagen. In het Engels uiteraard, want zoveel boeken heb ik niet bij me. Op onze tweede gamedrive viel er gelukkig wel wat te monitoren. Na ongeveer een uurtje tuffen, zagen we twee giraffes voor ons op de weg! We probeerden dichterbij te komen, maar uiteindelijk renden ze weg. En hoe! Giraffes galopperen heel elegant; het lijkt net of ze in slow motion bewegen. Echt een leuk gezicht.

Verderop kwamen we een groep van ongeveer 24 buffels tegen waar we vrij dicht bij konden komen. Die beesten hebben zo’n Bach-pruik-achtige vorm van hoofd + horens. En kijken je heel dom aan.